Overnamekans in het kloppend hart van Ameland!
Restaurant met hotel
Op het prachtige Waddeneiland Ameland in het pittoreske dorpje Nes gelegen, bieden wij een zeer goed lopend restaurant met hotel aan. In 2010 is het restaurant volledig verbouwd en is het hotel gerealiseerd, waarin zich een tiental zeer moderne kamers bevinden. Een tweetal kamers bevinden zich op de begane grond en hebben een eigen terras. Iedere kamer is weer uniek en heeft zijn eigen voorzieningen, waaronder een regendouche en/of ligbad, kingsize bed en een zithoek.
Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich het restaurant met voorgelegen zonnige terras welke plaats biedt aan zo’n 80 gasten. Het sfeervolle restaurant met bar biedt binnen hetzelfde aantal plaatsen. In 2020 is de keuken vernieuwd en is er een meer dan professionele keuken gerealiseerd met een zo optimaal mogelijke routing.
Ameland
Ameland is vanaf het westen gerekend het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Het gehele eiland valt onder één gemeente, welke dezelfde naam draagt. Op 1 juli 2021 telde het Waddeneiland, en dus ook de gemeente, 3.785 inwoners (bron: CBS). De Waddeneilanden vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee die aan de zuidkant van de eilandenrij ligt. Ten westen van Ameland ligt het Borndiep met aan de overkant Terschelling, en in het oosten is bij helder weer nog net het nabijgelegen eiland Schiermonnikoog te zien.
Nes
Wanneer u arriveert met de veerboot op het Waddeneiland Ameland, arriveert u ook direct in het dorpje Nes. Nes is het op één na grootste dorp van het eiland en telt ongeveer 1.230 inwoners. Nes kent een gezellige winkelstraat en in het hoogseizoen is er bijna wekelijks een markt in het dorp waarbij de kraampjes vrijwel over het hele dorp verspreid zijn.
Doelgroep
De belangrijkste doelgroep voor het bedrijf is de toeristische markt, welke circa 85% van het geheel uitmaakt. Ameland kent een als maar toenemend aantal toeristen per jaar. Doordat toerisme de voornaamste inkomstenbron is, is er een hoge diversiteit aan horecabedrijven wat ervoor zorgt dat er altijd genoeg te beleven valt en er een voortdurende stroom potentiële gasten is.
Uitgangspunt voor de verkoop is de verkoop van de gehele onderneming (restaurant met hotel). Voor de verhuur is alleen het restaurant beschikbaar.